Tai Chi voor bedrijven & instellingen

Tai Chi brengt ontspanning, vertrouwen, overgave en kracht. Dat is de ervaring die ik heb opgebouwd in 17 jaar actieve Tai Chi-beoefening en middels 8 jaar lesgeven aan privéleerlingen en groepen. Dit inzicht geldt niet alleen voor personen maar ook voor organisaties.

Vanuit de persoonlijke groei die ik zelf heb mogen meemaken door de beoefening van Tai Chi, wil ik deze positieve effecten delen met de wereld. Vanuit de wetenschap dat je hierdoor als persoon leert ontspannen in lichaam en geest. Vanuit de ervaring dat je als groep groeit in verbondenheid. En vanuit de overtuiging dat je als organisatie sterker komt te staan – door groei in flexibiliteit en accuratesse.

Tai Chi in uw organisatie

Met deze visie als uitgangspunt bied ik de mogelijkheid om Tai Chi op meerdere wijzen in te zetten voor een organisatie (bedrijf, instelling). Voor deze uiteenlopende toepassingen ben ik graag bereid om met u te onderzoeken wat ik voor u kan betekenen. In overleg bepalen we de opzet van workshop, cursus of traject, met het doel dat ú voor ogen heeft. Neem contact met me op voor meer informatie of om een offerte aan te vragen.

Hieronder vindt u alvast een aantal mogelijkheden uitgewerkt:

Workshop Tai Chi

Het direct ontspannende effect van het leren en uitvoeren van de sierlijke bewegingen tijdens een Workshop Tai Chi kan bijdragen aan een geslaagd bedrijfsuitje of zorgen voor een moment van ontspanning tijdens een intensieve trainings- of beleidsdag. Lees meer…

Tai Chi op de Werkvloer

Om gezondheidsredenen en om de effectiviteit te vergroten van uw werknemers kan het buitengewoon nuttig zijn om op regelmatige basis aan Tai Chi te doen – te denken valt aan een vast trainingsmoment van één of twee keer per week.

In de gezondheidszorg

Voor patiënten of cliënten in de gezondheidszorg kan Tai Chi een effectieve aanvulling vormen op behandeling, opvang of dagactiviteiten. In dit kader heb ik goede ervaringen opgedaan met een traject van 8 maanden voor ouderen met dementie. Zie ook het artikel dat ik heb geschreven over Tai Chi en dementie op mijn blog.

Als uitgangspunt of ter ondersteuning van een veranderingsproces

Ik help u om middels Tai Chi een veranderingsproces in uw organisatie vorm te geven of te ondersteunen. In dat geval wordt de Taoïstische kant van Tai Chi benadrukt: het meegeven met veranderingen, loslaten van weerstand en vertrouwen op de loop van de dingen. Mijn ervaring is dat er geen betere manier is om rationeel onderbouwde veranderingen tot stand te brengen dan via de ondersteuning van je lichaam, dat meer dan je geest geneigd is om te leren, te veranderen en weerstand los te laten.

Positieve ervaringen!

Reacties die ik geregeld krijg na afloop van mijn workshops of lessen, zijn onder andere:

“Wat heerlijk, ik ben met mijn gedachten even helemaal bij niets anders geweest.”
“Ik voel me weer helemaal opgeladen en energiek!”
“Wat leuk om mijn collega’s eens op een andere manier mee te maken. Je kon de energie gewoon voelen stromen.”

Naast het feit dat het voor mijzelf prettig is om positieve feedback te krijgen, hoop ik dat het voor u een reden is om mij in te schakelen voor uw activiteit.

Lees ook de aanbevelingen die cursisten en privéleerlingen over me hebben geschreven op LinkedIn.
Of bekijk direct mijn profiel op LinkedIn