Aanbevelingen

Op deze pagina staan aanbevelingen die door privéleerlingen en door cursisten op LinkedIn en Google Reviews zijn gegeven voor mijn Tai Chi-lessen en -workshops.
(Bekijk deze reviews direct op Google Places of mijn profiel op LinkedIn)

Aanbevelingen Tai Chi

“Tai Chi bij Matthijs leer je door zijn heldere uitleg en te kijken maar vooral door het te doen en te ervaren. Zijn houding: niets moet – het is goed zoals het gaat, zorgt dat je in een ontspannen sfeer blijft oefenen.”
* * * * * M. van Velzen, november 2018

“Tai Chi bij Matthijs is een aanrader. Hij legt het goed uit met zijn fijne rustige stem. Zijn boodschap is dat alles goed is en niets moet. Het is inspannend én ontspannend. En het geeft energie.”
* * * * * Th. van der Velden, november 2018

“Hele fijne sfeer en direct vertrouwd. Matthijs heeft ons in 4 lessen een introductie gegeven in tai chi en behalve dat het hele fijne en leerzame lessen waren, is hij als persoon ook een heel leuk mens. Zeker een aanrader!”
* * * * * Willem van Uijen/strong>, september 2018

(Naar aanleiding van een workshop aan een groep docenten)
“Leuke ontspannende introductie op Tai Chi. Ik ben helemaal niet van de zweverige, dus was blij verrast dat het zo aansloot bij wat ik nodig had. Focus, rust.”
* * * * * Vlietland College Leiden, Jantien van der Hucht, juli 2018

“Ik ben een jaar geleden begonnen met het volgen van tai chi lessen bij Matthijs, om mij beter te leren ontspannen in stressvolle periodes. Matthijs is een goede leraar: hij weet een kalme en veilige sfeer te creëren, geeft heldere instructies en weet altijd precies die dingen te zeggen die je als leerling echt verder brengen, zowel fysiek als mentaal. De lessen zijn plezierig en ontspannend en hebben mij handvatten gegeven om in de hectiek van het dagelijks leven de kalmte in mijzelf te vinden.”
* * * * * Heleen Vogels, juni 2018

“3 maanden privéles gehad van Matthijs, Tai-Chi en QiGong beoefend vanuit mijzelf, niet door naar anderen te kijken, maar door te voelen, van binnenuit. Zijn in het moment, ontspanning, even weg van de wereld, op reis naar mijn innerlijke kern, mooie gesprekken. Bevrijdend. Dank je wel, Matthijs. Als ik weer in Den Haag ben, weet ik je te vinden!”
* * * * * Leontine Nagy, mei 2018

“Last week I got the chance to attend Matthijs’ one-hour Tai Chi workshop. We started with a few simple Tai Chi exercises to warm up, after which Matthijs briefly demonstrated some moves from the 24 sequence. Then it was our turn to learn a couple of moves ourselves; it certainly was more challenging than it looked! Matthijs also showed us the self-defense application of these moves, which was definitely very cool. Throughout the workshop Matthijs gave clear, detailed explanations and instructions, and his calm and soothing demeanor seem to convey perfectly the philosophy of Tai Chi itself. I would highly recommend this workshop!”
* * * * * Dan Thu Nguyen, april 2018

“Met veel plezier hebben wij de afgelopen weken les gehad van Matthijs. Hij legt duidelijk en goed uit. Zijn tai chi lessen hebben ons als professionele dansers een stukje verdieping in beweging gegeven die we hopelijk in de toekomst voort kunnen zetten!”
* * * * * Dance Company Another Kind of Blue, Sanne van der Velde, februari 2018

“Matthijs is een prettige leraar die rust uitstraalt. Het is lekker om bij hem even te onthaasten. De standaard lessen bestaan deels uit Qigong en uit Tai Chi. Zodra er ruimte is ga ik me volledig richten op Tai Chi. De locatie is perfect. Goed bereikbaar in het Bezuidenhout en vrij parkeren in geval je met de auto komt. Je kunt altijd terecht voor een proefles. Wil je ook werken aan je balans, houding, zowel fysiek als innerlijk? Dan moet je beslist een keertje komen. Kāishĭ ba!”
* * * * John Verschragen, februari 2018

“Iets gaan doen als Tai chi was voor deze polderrealisten met hun voeten volop in de dagelijkse aarde, een hele stap. Dus was het zoeken naar een leraar, liefst niet op wollen sokken, met een uitstraling die ons ervan kon overtuigen dat hij deze aarde niet reeds op weg naar het hogere had verlaten. Die hebben we na gedegen zoekwerk in de persoon van Matthijs Winnubst gevonden. Een kalme, overtuigende docent die ons met zijn universitaire technische opleiding als basis, ook nog helder kan uitleggen wat de achterliggende fysieke bedoeling van soms lastige Oosterse bewegingen is. Een getalenteerde kunstschilder bovendien met een humoristische inslag. Kortom, Matthijs heeft ons volledig kunnen overtuigen van het nut van onze wekelijkse in(ont)spanning in zijn fraaie pand in het Bezuidenhout.”
Ruud Leether, Independent Legal Advisor | Inge Nitsche, managing director Expatise Academy, Den Haag, 12 november 2014

“Kundig leidde Matthijs mij de wereld van Tai Chi binnen en leerde hij me behalve de sierlijke bewegingen van de 24-vorm ook de achterliggende filosofie van Tai Chi. Zijn lesopbouw is weloverwogen, structureel en beweegt mee met wat ik als cursist op dat moment kan opnemen. Behalve dat hij me leerde hoe de bewegingen te maken, legde hij ook uit, aan de hand van oefeningen, welk nut een beweging heeft in het kader van aanval of verdediging binnen de vechtsport. Zijn lesruimte ademt rust uit: wanneer we daar gezamenlijk in totale stilte de 24-vorm lopen is onze concentratie optimaal van kwaliteit. Als herboren spring ik even later weer op mijn fiets huiswaarts.”
Marloes de Graaff, lerares Engels Volksuniversiteit Den Haag, 24 juli 2014

“Matthijs is een uitstekende Tai Chi leraar en een heel prettig mens.
In zijn lessen is ruim aandacht voor de meditatieve aspecten van Tai Chi, naast een regelmatige voortgang in het leren van de “Yang” 24-vorm. Matthijs inspireert en bestendigt, daagt uit én leert loslaten en meebewegen. Tai Chi is voor mij een goede manier om geestelijk en lichamelijk te ontspannen; een belangrijk tegenwicht op de balans tegenover mijn dagelijkse werk dat erg mentaal is.”
Jeroen Tirion, IT-expert communication, collaboration & workspace automation, 18 maart 2014

“Matthijs is een authentieke tai chi leraar, die op inspirerende wijze de vele aspecten van deze chinese bewegingskunst, zowel fysiek als mentaal heel goed weet over te brengen.”
Robert Witvliet, eigenaar WIAR Workplace Performance, 14 maart 2014

“Matthijs is een Tai-chi instructeur die feilloos aanvoelt wat je individueel nodig hebt. Hij past zijn lessen daar ook op aan. Ik heb nu een jaar lang, in een groep met 6 personen, de 24-vorm bij hem geleerd in een tempo wat bij ons past. Hier start hij mee met beginners en dat is prima en genoeg. De Qi-Qong en Tai-Chi doet wat met je lichaam en geest, of het nu rust is of energie. Ik ga door voor de 108.”
José Krommenhoek, projectorganisator BAM Wegen, 29 december 2013

“Ik volg nu een klein jaar de Tai Chi en Qigong lessen bij Matthijs. En telkens ervaar ik het weer als een prettig rustpunt in de week, met name door de ontspannen manier van ‘les’ geven.
Matthijs weet onze groep op het juiste niveau aan te spreken en te boeien en te binden, mede door gebruik te maken van zijn subtiele gevoel voor humor.”
Simon Kok, ing. at BAM, 29 november 2013

“De tai-chi lessen zijn gebalanceerd, energie-gevend, gevarieerd en geven mij ook energie voor het dagelijks leven.”
Hettie Wempe, Beeldend kunstenaar en leven-specialist at You Sure, 26 november 2013

“Matthijs is a wonderful Tai Chi teacher. He makes the moves simple to learn by breaking them down into bite-size pieces, and his calm professional manner enables you to relax and enjoy the sessions. I always leave calmer and refreshed even after a stressful day with my mind full of personal and professional issues. I thoroughly recommend him. I have one on one lessons – try it, it works.”
Paul Rogers, Senior Appeals Counsel at United Nations International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia, 17 oktober 2013

“Matthijs Winnubst is een zeer deskundige en toegewijde Tai Chi-leraar. Uit zijn lessen komt een grote kennis van het Tai Chi als vorm van martial art naar voren uitgaande van het oosterse principe van Yin en Yang. Daarbij stemt hij de lessen af op de persoonlijke situatie van zijn leerlingen.
Ik heb veel baat gehad van zijn lessen en kan Matthijs daarom van harte aanbevelen als Tai Chi-leraar.”
Maarten Willekes, Ing., 13 oktober 2013

“Mathijs is toegewijd, heel veelzijdig en creatief. Daarnaast is hij ook gewoon erg aardig, met veel gevoel voor humor. Hij is een kundige Tai Chi instructeur en een kunstschilder met veel talent.”
Philan Bezemer, Sr. Manager Maintenance & Utility Operations at Janssen Biologics, 1 oktober 2013

“Ik volg nu bijna 10 jaar tai chi lessen, waarvan de laatste 3 jaar bij Matthijs.
Matthijs geeft prettig en vakkundig les. Wat mij betreft heeft hij de juiste energie waar ik me goed thuis bij voel. Hij heeft ook humor, zodat de lessen waar nodig – en voor wie dat prettig vindt – niet te zwaar hoeven te worden.
Je kunt bij hem terecht als beginner, waarbij de zgn yang stijl korte vorm (24 vorm) wordt doorlopen, maar Matthijs heeft ook de kennis in huis voor het diepere werk van de lange of 108 vorm. Dit is voor iedereen met een lange adem, waarbij je ook thuis aan de slag moet om de vorm onder de knie te krijgen.
Maar daar heb je ook een leven lang plezier van.”
Erna de Klerk, Owner Advies en inzicht in geldzaken, 2 maart 2013

“Matthijs is een rustige, integere en inspirerende Tai Chi instructeur. Bij hem staat de interactie voorop. Kenmerkend is dat hij goed ziet en doorziet wat er nodig is om de Tai Chi lessen zinvol en interessant te houden. Deze vrije vorm geeft veel meerwaarde ten opzichte van de meer algemene trainingen die je kunt volgen.”
Jeroen Woltering, Informatiemanager I&V at JIVC i.o., 14 februari 2013

“Great Tai Chi coach. The best one I had in years. Very professional, very talented teacher, who makes it easy to learn and get excited for this ancient Chinese art. Would always recommend him to my friends and colleagues.”
Robert Heinsch, Associate Professor of Public International Law at Leiden University, 9 februari 2013

“I started following Matthijs course a couple of months ago and I can say that I’m very happy with the results so far. Matthijs is not only dedicated and deeply knowledgeable in the Tai-Chi skills and philosophy but also someone able to transform his teachings into a true life-experience. Learning Tai-Chi with Matthijs is more than just moves and techniques; it is in facts an opening to a different way of thinking and inner peace.”
Mario Vesco, Senior Conultant – Technology to Business Advisor and Business Developer, 6 april 2012

“Matthijs is an extraordinary positive and sensitive Tai Chi instructor, who has the ability to create an oasis of rest and relaxation and explain the difficult Tai Chi sets in an non-intrusive and very accessible way. I very much enjoyed his lessons and can recommend them to anyone in need of a little break from a hectic life and a busy agenda!”
Janneke Ravenhorst, Quality Management, Royal Conservatoire the Hague, 1 juni 2011

“Matthijs is a relaxed and patient instructor, who creates a positive environment conducive to learning Tai Chi. Virtually our whole class signed up for the next set. Knowing nothing about Tai Chi when I started, I feel comfortable now doing the first set and find it empties my mind (which does not happen often otherwise!)”
Lousewies Van der Laan, Vice-president and Chair Election Manifesto Commitee at Alliance of Liberals and Democrats for Europe, 8 april 2011

“Na een seizoen deelname in een tai chi groep van Matthijs, ben ik nu individueel bij Matthijs als tai chi leerling.
Zijn inspiratie heeft me enorm geholpen in mijn persoonlijke groei en het leren omgaan met dingen die me overkomen van buitenaf.
Ik wil hem vanaf deze plek zeer bedanken voor zijn positieve bijdrage aan mijn leven.”
Ingrid Schippers, Counselor Personal Development & Bodylanguage * Co-author of Bloodlines- Touch Not the Cat, 17 augustus 2010

“Matthijs onderwijst tai chi met een perfectie mix van aandacht, compassie en humor. Hij weet de beginselen van tai chi over te brengen zodat je ze ook kunt toepassen in je dagelijkse praktijk. Daarbij laat hij veel ruimte voor eigen inbreng en voelt hij uitstekend aan wat je behoefte op dat moment is.”
Marjon Reydon, Functioneel applicatiebeheerder at Sint Franciscus Gasthuis, 22 juli 2010

“Ik heb ongeveer 1,5 jaar Tai Chi groepsles gevolgd bij Matthijs. De lessen waren erg leuk en inspirerend, waarbij oefening en ontspanning zeker naar voren kwamen. Matthijs heeft goed oog voor waar iedere deelnemer mee bezig is en zorgt voor een prettige sfeer door zijn humor.”
Remko de Haas, at KING, Kwaliteitsinstituut Nederlandse gemeenten, 2 juli 2010