Over mij

Bootjevaren in NepalBootjevaren in NepalNadat ik in 1995 ben afgestudeerd in Delft in de civiele techniek en enige jaren heb gewerkt als geotechnisch ingenieur en als database-engineer in de ICT, heb ik mezelf omgeschoold tot kunstschilder en Tai Chi-instructeur. Met die nieuwe invalshoek heb ik tot en met 2012 gewerkt als werkbegeleider bij Anders Bekeken in Den Haag (atelier, galerie en kunstuitleen voor mensen met een psychiatrische achtergrond). Sinds 2007 geef ik bovendien Tai Chi-les aan privéleerlingen en aan groepen.

Deze beroepen van kunstschilder en Tai Chi-instructeur beoefen ik tegenwoordig naast elkaar in mijn eigen onderneming. Maar omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, heb ik eind 2015 weer de IT-studie opgepakt en mijn eerste projecten als excel-programmeur opgeleverd. Zie Bureau Excel of mijn LinkedIn profiel

Met de combinatie van het bovenstaande voel ik me gelukkig – ik ervaar dagelijks hoe bevredigend het is om te kunnen werken met zowel hoofd, hart als handen.

Download curriculum vitae van Matthijs Winnubst

Kunstschilder Matthijs

In 1997 ben ik begonnen met schilderen, destijds nog hobbymatig, sinds 2007 professioneel.

Kunstschilder Matthijs WinnubstVia mijn galerie kun je mijn ontwikkeling sinds 2003 goed volgen. Na een abstracte en figuratieve start ben ik steeds realistischer gaan werken. Tegenwoordig schilder ik stadsgezichten en landschappen in een realistische stijl, in een sfeer die neigt naar magisch realisme. Met deze schilderijen wil ik mijn persoonlijke beleving van onze omgeving laten zien. De stad Den Haag staat veelvuldig model voor mijn werk. Ik exposeer regelmatig (overzicht exposities en blogartikelen).

Van 2008 tot en met 2012 heb ik in loondienst gewerkt als werkbegeleider, beheerder van de kunstuitleen en de galerie van Anders Bekeken. Ik heb daar ook schilderworkshops gegeven aan de hand van de kunstgeschiedenis (abstracte en hedendaagse kunst).

Tai Chi-instructeur Matthijs

Over de Chinese krijgs- en ontspanningskunst Tai Chi en over mijn beroep als Tai Chi-instructeur schrijf ik meer op de Tai Chi-pagina’s van deze website.

Poes!

Een dag zonder kat is een dag niet geleefd. Vroeger Rakker, en tegenwoordig Maus, vormen een belangrijk deel van mijn thuis.
poes MausPoes Maus
Een mini-real-life-docu vind je op de poezenpagina, of kijk naar de cartoon waarmee de argeloze bezoeker op mijn vorige website met de staart omhoog werd onthaald.