Tai Chi-instructeur Matthijs

Matthijs WinnubstSinds 1996 beoefen ik Tai Chi. De eerste drie jaar heb ik lessen gevolgd bij de Taoist Tai Chi Society. Daar heb ik de taoïstische variant van Tai Chi geleerd, een stijl die met name is gericht op het verbeteren van je gezondheid.

Sinds 1999 krijg ik les van mijn huidige leraar in de traditionele meester-leerlingverhouding. Van hem heb ik de Yangstijl geleerd, een vloeiende vorm van Tai Chi die niet alleen is gericht op gezondheidsaspecten, maar ook op het ontwikkelen van kwaliteiten voor zelfverdediging. Bij dezelfde leraar heb ik een aantal jaren Wing Chun getraind, een Kung Fu-variant die gebruik maakt van korte, explosieve bewegingen.

Sinds 2006 heb ik zelf een lespraktijk. Vanaf 2008 heb ik gewerkt als Tai Chi-instructeur op het Haags Yogacentrum. Inmiddels geef ik les aan beginners in de 24-vorm en aan gevorderden in de 108-vorm (beide vormen zijn Yangstijl).

De vormen – sets – die ik beheers zijn (tussen haakjes het aantal bewegingen waaruit een vorm bestaat en waar deze meestal mee worden aangeduid):

  • de complete originele vorm (108)
  • de Cheng Man Ching vorm (37)
  • de Pekingvariant (24)
  • de zogenaamde ‘Jailhouse’ versie (10)
  • de vereenvoudigde sabelset

Daarnaast heb ik ruim 10 jaar ervaring met handenduwen (pushing hands).

Ik ben trots op de aanbevelingen die cursisten en privéleerlingen over me hebben geschreven op Google en LinkedIn.
(Bekijk deze reviews direct op Google Places en op LinkedIn)