Vergeet mij nietjes

dag 56 t/m 60

Vandaag ben ik begonnen met het vullen van de plantenbakken aan de balkons. Ik wil er vergeet mij nietjes inzetten. Puur praktisch, omdat het een bloeier is in het voorjaar – die zet men nou eenmaal in balkonbakken als de natuur nog gaat ontwaken, zoals op het schilderij. En vanwege hun symbolische betekenis, omdat ze, het ligt voor de hand, het verleden levend willen houden. Ze staan symbool voor herinneringen, zoals de natuur op het schilderij door de leegte en stilte (Yin, weet u nog? Zie dag 15 en dag 33) een herinnering is aan, en inspiratie voor volle zomerse tijden (Yang).

Vergeet mij nietjes dus. Maar ja, hoe schilder je die? Daarom eerst maar gaan schetsen voor de juiste weergave van een vergeet mij nietje. De nummers 1-6 op onderstaande schets geven de stappen weer. Bij 6 was ik tevreden.
Zoeken naar het schilderen van vergeet mij nietjesklik voor vergroting

Update schilderij

De afgelopen week heb ik rustig doorgewerkt aan het schilderij. Geen spannende veranderingen, dus niet de moeite om dagelijks te bloggen. Nu dus weer eens een update.

Bijna alle gebouwen zijn nu strakgetrokken en in de nieuwe kleuren gezet. De hemel heeft een extra glaceerlaag gekregen, zodat het blauw van de lucht niet meer op de onderkant drukt.
Het schilderij van de Stad en de Zee na dag 58klik voor vergroting

Morgen hoop ik de vergeet mij nietjes te gaan planten.

Laat als eerste je reactie achter RSS Feed van de reacties op dit artikel

verplicht

verplicht