Licht op het doek

Dag 27

Na 2 dagen pauze kon ik vandaag de draad weer oppakken. Hoera.

Ben verder gegaan met het glaceren van de lucht. In het midden zit nu een vrij sterke roze band. Die gaat hierna weer zachter worden, aan de onderkant voor verbinding met het blauwgrijs, aan de bovenkant door een lichtgele glaceerlaag naar het blauw toe. Zo probeer ik te bouwen aan een subtiel verlopend kleurenspectrum in de lucht.

Op de duinen en de velden en bomen ervoor heb ik meer licht gezet. Deels roodbruin om het effect van de laagstaande zon te versterken, deels geelgroen om die elementen door het grote contrast meer te laten uitspringen. Wordt zeker nog vervolgd, want ik wil het geheel niet te bruin te laten worden, waar het nu enigszins naar neigt.

Wat je wel al ziet ontstaan, is dat het beeld naar achteren toe begint open te trekken – de achterste duinen doen steeds meer mee. Zo wil ik het gevoel van diepte versterken.

Zo ziet het er nu uit. (Let niet op de vlekkerige stukken, die gaan weer verdwijnen.)
Het schilderij na dag 27klik voor vergroting

Laat als eerste je reactie achter RSS Feed van de reacties op dit artikel

verplicht

verplicht