Waar de blanke top der duinen – balansdagen

Dag 26

De eerste bomen staan erop!

Toen ik een bomenrij van de stad naar de duinen had getrokken, kwam ik erachter dat de duinen nogal hoog waren – een soort Alpen zeg maar. Dus eerst weer aan de duinen gewerkt: in plaats van 2 hoge rijen, een aantal extra rijen die meer de diepte dan de hoogte in gaan. Nu klopt het al beter. En achteraan liggen nog steeds een paar mooi blanke toppen.

Een andere verandering is, dat ik oorspronkelijk van plan was om de bomen in diverse blauwgrijze tinten uit te voeren. Ze zijn uiteindelijk toch meer groengrijs en roodbruin geworden. Het schilderij vraagt erom, dus ik ga er in mee.

Achterin de stad heb ik bomen geschilderd, waartussen straks daken van villa’s zichtbaar zullen worden:
Duinen en bomen na dag 26klik voor vergroting

Balansdagen

Vandaag ook nog een glaceerlaag over de hemel aangebracht, en het zonlicht op de voorste gebouwen iets versterkt.

Ik merk dat ik op steeds meer fronten tegelijk aan het werk ben. Dat betekent dat de eindfase nu is ingegaan: alles hangt met elkaar samen. Als ik ergens een toon verander, zal dat elders ook moeten gebeuren, omdat de balans in het schilderij steeds belangrijker wordt, en steeds gemakkelijker wordt verstoord.

Weer een stuk verder:
Mijn schilderij na dag 26klik voor vergroting

Laat als eerste je reactie achter RSS Feed van de reacties op dit artikel

verplicht

verplicht