Puzzelen…

Dag 28

Zoals ik twee dagen geleden schreef: in deze fase gaan alle onderdelen steeds meer met elkaar samenhangen. Als bijvoorbeeld de duinen te fel van toon zijn, wordt het ondoenlijk om de voorgrond onder de aandacht te brengen. Of als de velden te licht zijn, krijg ik geen diepte meer in de duinen. Enzovoorts. Enzovoorts.

Als ik nou vantevoren al dit soort afhankelijkheden goed zou inschatten, was het afronden gauw gepiept. Maar meestal ontdek ik die pas al doende, of – vaker nog – achteraf, als ik eindelijk een paar meter afstand neem. Om dan te gaan bijstellen, doorvertalen naar andere stukken, terugvallen op eerdere kleuren, uitstellen, koffie drinken of naar buiten staren. Hier speelt (mijn beperkte) ervaring een grote rol.

Gelukkig maar dat ik dol ben op puzzelen.

Vandaag gewerkt aan (ik zou het niet lezen, de foto’s vertellen meer):

  • Witgele glaceerlaag boven het roze van de hemel
  • Duinen ter rechterzijde van de torenflats geschilderd – in bruinrood, met roze / oranje accenten
  • De velden aan de rechterkant van de torenflats, in grijstinten
  • Duinen ter linkerzijde van de torenflats: minder groen, meer bruinrood
  • De velden aan de linkerkant van de torenflats – de vlekken weggewerkt
  • De bomen van de villawijk: minder groen, meer bruinrood
  • De achtertuinen aan de rechterkant van de torenflats

Bla bla bla, tijd voor plaatjes

In de traditie van Marco KNMI Verhoef toon ik hier mijn eigen mooie plaatjes. Eerst een detail van het midden:
Duinen en bomen na dag 28klik voor vergroting

Het gehele doek:
Het schilderij van de Stad en de Zee, stand van zaken na dag 28klik voor vergroting

Laat als eerste je reactie achter RSS Feed van de reacties op dit artikel

verplicht

verplicht