Hemelse modder

Dag 25

Verdergegaan met de hemel. Het onderste deel is nu mooi zacht grijs geworden – past goed bij de algemene toon. Dat deel heb ik lichter uitlopend naar boven toe getrokken. Het hemelsblauw bovenaan heb ik iets meer turquoise gemaakt en wat verder naar beneden getrokken. De volgende stap is om vanuit het midden te gaan werken: een witte gloed die naar beneden toe roze tinten gaat geven en naar boven toe zachtgele tinten. Deze middenband schilder ik als laatste, omdat bij het schilderen van een lucht het zetten van zulke lichtere tonen over de donkere stukken geloofwaardig is. Het omgekeerde (donker over licht) werkt niet, behalve bij concrete donkere wolken.
Hemel dag 25klik voor vergroting

Verder nog gewerkt aan de kleur en de toon van de velden in de diepte.

De stand van zaken na 5 weken:
Mijn schilderij na dag 25klik voor vergroting

Laat als eerste je reactie achter RSS Feed van de reacties op dit artikel

verplicht

verplicht