Beetje tempo erin

Dag 18. Om een dagje pauze te hebben van het bloggen over de voortgang van mijn schilderij, vandaag een gastblog door mijn Opdrachtgever, die verder anoniem wenst te blijven:

Beste mensen, bij deze neem ik de gelegenheid om te onthullen dat Matthijs dit schilderij maakt voor een Virtuele Opdrachtgever, namelijk ondergetekende. Zijn genereuze aanbod voor een gastblog kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Ik hoop dat u deze afwisseling weet te waarderen.

Matthijs heeft op Dag 18 (nog maar 2 dagen te gaan…) de hele ochtend bruine verf zitten mengen om de exacte tint sienna voor de bakstenen muren te bepalen, om uiteindelijk om acht uur ‘s avonds tot de conclusie te komen dat wat hij gisteren had, al goed was.

Het resultaat van vandaag:

Bakstenen en schaduwenklik voor vergroting

Dat schiet natuurlijk niet op. (Zoek de verschillen met Dag 17).

Ook het bepalen van het precieze perspectief van de schaduwen op de gebouwen blijkt, zelfs voor een ingenieur Civiele Techniek, geen sinecure. Toen hij thuis naar Youtube uitlegvideos over schaduwen ging zitten kijken en mij zelfs om tips begon te vragen (het moet niet gekker worden), moest ik echt even ingrijpen.

Als ongeduldige Virtuele Opdrachtgever die binnen 4 weken een schilderij boven de bank wil (of een opening van een nieuw bedrijfspand door de burgemeester heeft georganiseerd) – kreeg ik de onbedwingbare neiging zelf de kwast ter hand te nemen, we hebben immers nog maar 2 dagen.

Dingen gaan toch wat vlotter in Photoshop, dus ik heb even snel wat gebouwen ingekort, kleur aangebracht en speels een paar kliko’s op het balkon gezet. Die waren iets teveel van het goede en heb ik weer weggegumd. Maar die glazenwassers en ganzen geven wel een lekker ruimtelijk perspectief, toch?

Heeft die jongen morgen alvast een goede basis voor de eindsprint:

Suggesties van de opdrachtgeverklik voor vergroting

Vr. Gr.

R. te ‘s-G.

3 Reacties Reageer ook RSS Feed van de reacties op dit artikel

 1. Einte

  Geniaal! Volgens mij moeten jullie als succesvol duo a la Victor & R. verder door het leven gaan. Schilderend (mijn voorkeur: Victor) en schrijvend (mijn voorkeur: R.) Die Photoshop-toevoegingen van R. zijn natuurlijk waardeloos, maar zijn aansporing om nou toch alsjeblieft eens een keer voort te maken met dit precisieproject is volledig terecht. Het is overigens voor Victor te hopen dat R. de som van 20 halve werkdagen voor het schilderij-boven-de-bank op tafel legt. Ik heb dat even snel berekend op een slordige 5000 euro. Zoniet, dan is mijn advies aan Victor:
  A) zoek een koper die dit bedrag wel gaat betalen of
  B) vooral doorgaan, maar dan in de avonduren en overdag meer Tai Chi….

  Met beste groet,

  E. te V.

 2. matthijs

  Helemaal mee eens. Ook de kostprijs van het werk heb je redelijk ingeschat.

  Dus:

  • A) Vanaf nu is de bieding open. Startbod is al gedaan door E.V. te V. Voor de goede orde, de bieding verloopt bij opbod.
  • B) Dacht het niet.

  Victor

 3. Bianca

  Hé lekker ff computeren……. Ff niet bovenpools maar dan heb je de tegenpool van Fred dan weer….. Ik vind het leuk…….. Lol….

  En Rolf ik verheug me nu al op je te zien….. Zwart pak hummmmm fan voor ‘t leven ;-)

Laat je reactie achter

verplicht

verplicht