Het zijn de kleine dingen die het doen

dag 67 t/m 72

Ja ja, het was ruim twee weken stil op mijn blogfront.

Komt dat doordat de Pareldag me geheel heeft lamgeslagen? Nee, integendeel, ik vond het een succes. Ik heb veel aanloop gehad en enthousiaste reacties ontvangen op het grote schilderij waarover ik op deze plek inmiddels al bijna 5 (!) maanden blog. Waarvoor dank (voor de reacties dus). Extra motivatie om door te gaan.

Is het werk dan verkocht, zodat ik niets meer hoefde te doen? Nee, ook niet – ik zou het trouwens toch eerst goed willen afronden.

Wat dan? Nou, zoals ik al op dag 65 meldde, is het schilderij in hoofdlijnen klaar, en had ik nog veel kleine dingen te doen, zoals het straktrekken van lijnen, subtiele kleuraanpassingen, perspectieflijnen herstellen, enozovoorts. Niet spectaculair, maar wel noodzakelijk, want het zijn juist de kleine dingen die het schilderij compleet maken. Daarmee ben ik de afgelopen twee weken bezig geweest. Ik had elke dag een foto kunnen posten, waarop je vervolgens het verschil met de dag ervoor niet ziet. Dat deed ik dan maar niet. Laat mij maar even in rust met de kwasten zwaaien.

Hieronder een voorbeeld van zo’n klein verschil: van de achterste (linker) torenflat heb ik de kleur aangepast, van de voorste nog niet. Als je goed kijkt, zie je misschien dat de aanpassing zorgt voor een betere samenwerking van de achterste flat met de andere kleuren. Nu ja, van die dingen.
Het schilderij van de Stad en de Zee na dag 72klik voor vergroting

Laat als eerste je reactie achter RSS Feed van de reacties op dit artikel

verplicht

verplicht