De laatste gróte wijzigingen

dag 64 en 65

Afgelopen weekend met mijn opdrachtgever (ja, Remco dus) uitgebreid naar het schilderij gekeken en besproken wat ons zoal opviel: wat werkt al goed, waar zitten nog verbeterpunten, hoe verhoudt het schilderij zich van dichtbij tot als je op afstand staat, enzovoorts.

We kwamen tot de conclusie dat de kleurstelling al goed werkt, maar dat ik nog een paar relatief grote wijzigingen in toon moest aanbrengen:

  1. De torenflats mogen donkerder, zodat ze meer karakter krijgen, en het grijsgroene landschap en de blauwige stad meer contrast bieden.
  2. De balkons mogen witter/lichter, zodat ze qua kleurstelling meer bij de stad aansluiten en door de fellere toon tegelijkertijd meer op de voorgrond komen.
  3. De daken moeten vooraan iets minder blauw worden, zodat ze zachter worden, minder opvallend.

Aan deze drie stappen heb ik gisteren en vandaag gewerkt. Een flinke zoektocht. Het zonlicht op het linkerbalkon, in samenhang met de balkonrand en de voorste daken, heeft heel wat lagen verf gekregen (50 tinten wit…) voordat ik tevreden was. Het rechterbalkon komt morgen nog. De voorste toren wordt ook nog donkerder. Het tussenresultaat zie je op de afbeelding hieronder.

Tenslotte ga ik meer detaillering aanbrengen, nieuwe bomen in de stad planten, nog wat gebouwen straktrekken, de bestaande bomen minder contrastrijk maken, en uiteindelijk als dát allemaal klaar is kan ik de lichten schilderen. En mijn naam eronder zetten.

Dat betekent dat het schilderij komende zaterdag, op de Pareldag, niet tot het laatste detail klaar zal zijn, maar natuurlijk wel grotendeels.
Het schilderij van de Stad en de Zee na dag 65klik voor vergroting

1 Reactie Reageer ook RSS Feed van de reacties op dit artikel

  1. Frank

    Ik verheug mij erop schilderij en schilder live te kunnen zien, na zoveel weken trouw lezen over alle vorderingen!!

Laat je reactie achter

verplicht

verplicht