Een nieuwe lente, een nieuwe verfhuid

dag 47 en 48

Eerst nog een update van vorige week, waarin ik verder was gegaan met het schilderen van de daken in de nieuwe (lichte) toon. Omdat de delen die ik nog niet had aangepast heel donker zijn, lijkt het wel bijna of er sneeuw licht:
Het schilderij van de Stad en de Zee na dag 47klik voor vergroting

Leven

Detail van Het schilderij van de Stad en de Zee na dag 48klik voor vergrotingVanochtend heb ik gewerkt aan de nieuwe kleuren en toon in het midden van het schilderij, uitgaand van de toon van de daken die ik al had geschilderd. Heb mezelf er steeds toegezet om integraal te werken, dus van voren naar achteren, van links naar rechts, en weer 33 x heen en terug in alle richtingen, om zo alle delen in balans te brengen. (In plaats van een klein stukje helemaal goed te maken, dat dan vervolgens niet blijkt aan te sluiten op de rest.)

In hoofdlijnen heb ik nu de kleuren en toon van mijn laatste schetsdoek toegepast. En ik word er blij van, er ontstaat leven!
Het schilderij van de Stad en de Zee na dag 48klik voor vergroting

Laat als eerste je reactie achter RSS Feed van de reacties op dit artikel

verplicht

verplicht