De ondertekening beamen

Dag 7

(Nog even over de titel: ik ben geen notarisopleiding gaan volgen. Er staat de óndertekening biemen, dus niet de ondertékening be-amen. Flauw.)

Beam me up

Vanochtend om 10 uur brak een spannend moment aan: gaat de beamer mijn ontwerp projecteren zoals ik wil?

En hoera, het lukte. Je kunt veel instellen met zo’n ding, en dat is nodig ook: niet alleen scherpte, maar ook afwijkingen in het beeld en zoom en helderheid en contrasten en andere eigenschappen zodat het uiteindelijk allemaal precies past.

Ontwerp

Als uitgangspunt heb ik het schilderij Twin Towers gekozen, dat ik in 2009 heb geschilderd. Waarom uitgegaan van een bestaand werk? Sowieso om weer in te komen, maar vooral ook omdat ik vanuit een bestaande compositie wil werken op een, voor mij nieuw, groot formaat. Zodat ik meer aandacht kan geven aan het schilderproces, aan kleurstelling, sfeer, verfgebruik.

Dus een foto van de Twin Towers geprojecteerd, en met potlood overgenomen tot ondertekening. Voor wie ervan houdt, al een kunstwerk op zich. Klik maar op het plaatje hieronder.
OndertekeningDe ondertekening

1 Reactie Reageer ook RSS Feed van de reacties op dit artikel

 1. Nettie

  Goeie tip van je naar je blog te kijken.
  Fijn dat de de beamer kon lenen.
  Succes met je grote werk.
  Ja, wat doet de klemtòòm veel; ik las te titel ook verkeerd.

  Liefs,

  mam

Laat je reactie achter

verplicht

verplicht