De vergrijzing slaat toe

dag 54

De volgende stap was om de definitieve toon van de daken door te trekken tot aan de horizon, op zo’n manier dat alles naar achteren toe steeds minder contrast heeft. Dus het licht wordt minder fel en het donker wordt minder zwaar. Tegelijkertijd vervagen kleuren richting grijstinten.

In het midden van het doek ben ik gaan spelen met het licht. De villawijk heeft meer tekening gekregen (is nog steeds een beetje te donker vind ik nu). De weide is minder groen, de duinen hebben meer licht. De zee is nu grijs in plaats van eerst (onnatuurlijk) blauw. Minder sprekend, maar beter in het geheel. Nog niet alles klopt – vooral de bomen aan de duinrand zijn vreemd. Maar het is weer een stap vooruit:
Detail van het schilderij van de Stad en de Zee na dag 54klik voor vergroting

Zo past het nu in het geheel:
Het schilderij van de Stad en de Zee na dag 54klik voor vergroting

Laat als eerste je reactie achter RSS Feed van de reacties op dit artikel

verplicht

verplicht