Een doos vol gebakjes

dag 42

Gisteren een dagje afstand genomen van het schilderij – wel bezig geweest met dingen eromheen: bovenrand opknappen (was nodig na het her-opspannen), voorbeelden zoeken op het web, reflectie, sparren met mijn man Remco en enkele vrienden over het controleren danwel loslaten van dit creatieve proces. Verslag volgt later, zoals ik de trouwe lezers al eerder had beloofd.

Een nieuwe deadline!

Eén van de uitkomsten is, dat ik mezelf committeer aan een nieuwe, spannende(!), deadline: 30 april is het schilderij klaar. Nog ruim 2 weken denk ik dus nodig te hebben om – tevreden & gelukkig – het schilderij op te kunnen hangen. Niet om mezelf nou zo nodig onder druk te zetten als doel op zich, maar om te leren van de noodzaak om efficiënt te werken, om vaardig te worden met de grote valkuil waarin ik meestal beland halverwege het maken van een schilderij: PIELEN.

En een nieuw schetsdoek

Een ander resultaat van mijn overwegingen was, dat ik nog een tweede schetsdoek wilde maken, met een nieuw coloriet waarmee ik de komende weken uit de voeten kan. Heb ik vandaag in gang gezet, morgen wil ik het afronden. Wat nieuw voor mij is, dat ik de kleuren die ik wil gebruiken vooraf heb aangemaakt in een paletbak. Ik hoop dat die doos met gebakjes me gaat helpen ‘toonvaster’ te blijven (dat ik dus niet in donkergrijze, donkerbruine of halfzwarte verf tenonder ga).

Eerst heb ik de schets opgezet:
Schets dag 42Schets dag 42

Vervolgens heb ik een palet gemaakt met de kleuren die ik denk te gaan gebruiken:
Palet schetsdoek dag 42Een doos vol gebakjes

Tenslotte ben ik de basis gaan opzetten met deze nieuwe kleuren, vooraan al licht, achteraan nog in onderschildering:
Schetsdoek dag 42Schetsdoek dag 42

Laat als eerste je reactie achter RSS Feed van de reacties op dit artikel

verplicht

verplicht