Nieuwe uitdaging op doek

Dag 1
Vandaag met een nieuw doek begonnen. Nog niet eerder heb ik zo groot gewerkt: 200 x 170 cm2.

De uitdaging die ik me heb gesteld, is om over 4 weken (dus 4×5=20 ochtenden, vanwege ‘s middags en ‘s avonds Tai Chi-lesgeven) te kunnen zeggen dat het schilderij af is om zodoende niet te verzanden in perfectionisme-gepiel. Kijken wat er gebeurt, hoe ik daarop reageer. Ben benieuwd.

Den Haag in de sneeuwStil en wit ligt Den Haag aan mijn voeten om door mij geschilderd te worden.

Ochtend 1 van 20
Het is lastig schilderen zonder verf en doeken, dus eerst maar materialen aangeschaft bij Goedman. Ik had al spielatten, dus hoefde alleen maar een middenkruis en linnen te kopen. Dacht ik. Eenmaal op mijn atelier bleek het kruis niet aan te sluiten op de spielatten. Dus nog een keer naar Goedman gefietst om nu de juiste spielatten te kopen. Met de goede latten binnen de kortste keren een mooi spieraam in elkaar getimmerd. Daarmee was de beschikbare tijd alweer goeddeels voorbij.

spieraam-maken

Laat als eerste je reactie achter RSS Feed van de reacties op dit artikel

verplicht

verplicht