Collectief 1+1=4

In 2007 zijn we met vier kunstenaars (Takky, Johet, Robinaar en ikzelf) bij elkaar gekropen om de oprichting van ons atelier annex collectief ‘1+1=4’ tot stand te brengen. Met z’n vieren delen we een atelierruimte in de Bink 36, een verzamelgebouw waar kunstenaars en startende ondernemers samenkomen.

Panorama van Den Haag gezien vanuit ons atelierUitzicht over Den Haag vanuit ons atelierWe maken elk in eigen stijl en inhoud beeldend werk. Voornamelijk tweedimensionaal in de vorm van schilderijen, maar ook ruimtelijk in de vorm van beelden en driedimensionale schilderijen. Bovendien houden zowel Johet als Robinaar zich ook bezig met het maken van animaties. (Ga naar filmpjes van Johetje of van Robinaar.)

Het Beatrixkwartier gezien vanuit ons atelierEen kijkje naar rechts…De bindende factor van ons collectief ligt in onze drijfveren: we schilderen vanuit ons hart, met aandacht en liefde voor het beeld. We hebben geen interesse in status, maar willen ons inzetten voor werk met ‘eigen’ vorm en karakter. Als collectief stimuleren we elkaar in zowel kunstzinnig als praktisch opzicht. Voorop staat het bezig zijn met dat wat uitgedrukt wil worden en de individuele ontwikkeling als kunstenaar.

Het Strijkijzer gezien vanuit ons atelier… en een kijkje naar linksDe atelierruimte is een plek waar we in alle rust kunnen werken, samenwerken en experimenteren. Naast de vaste vier leden van het collectief hebben we ons atelier opengesteld voor een groep bevriende kunstenaars die naar eigen behoefte van de ruimte gebruik kan maken, voor wederzijdse inspiratie en stimulans. We hebben onderling regelmatig werkbesprekingen.

Op termijn willen we onze activiteiten uitbreiden naar lesgeven (zowel individuele begeleiding als cursussen in groepsverband). In april 2010 hebben we de eerste expositie van ons werk als collectief meegemaakt.

Adres atelier

bedrijfsverzamelgebouw bink 36Bink 36Collectief ‘1+1=4’
Bink 36, C344
(Centrale gebouw, 3e verdieping)
Binckhorstlaan 36
2516 BE Den Haag

Email: bink353@gmail.com

Plattegrond en routebeschrijving atelier

Grotere kaart weergeven